Чт, 28.03.2024
Вітаю Вас, Гість
13:24
Основні правила безпечної поведінки
Основні правила безпечної поведінки
1.Ніколи не розмовляти із незнайомими людьми. На всі запитання особистого характеру: «Як тебе звати?», «А батьки вдома?» не відповідати і швидко відійти.
2.На запитання загального характеру: «Це вулиця така-то?», «А зараз така-то година?», які передбачають стверджувальну відповідь: «Так»,- відповідати: «не знаю, запитайте у дорослих». Маніпулятивні шахрайські техніки починають діяти із моменту стверджувальної відповіді жертви, а тому невинне «Так» є особливо небезпечним.
3.Коли невідомі наполегливо вступають в розмову, голосно привернути увагу оточуючих фразами типу: «Не чіпайте мене!», «Люди, допоможіть!», кричати.
4.Нікуди не йти із незнайомими і навіть знайомими людьми без дозволу батьків.
5.Ходити лише за попередньо обговореним із батьками маршрутом. У разі зміни маршруту, часу перебування у певному місці – попередити батьків.
6.Звітувати батькам телефоном про прибуття до місця призначення. Якщо впродовж дня кілька місць відвідування, тоді треба звітувати з кожного останнього місця знаходження перед виїздом і звітувати після прибуття.
7.Не ходити малоосвіченими, «глухими» вулицями.
8.Уникати прогулянок у темну пору доби.
9.Не сідати і не наближатися до авто із відкритими дверцятами.
10.Не розмовляти з людьми із авто (справжній водій не стане запитуватися у дитини).
11.Не повідомляти нікому код замка вхідних дверей та не впускати нікого у під’їзд.
12.Нікому не відкривати дверей квартири і не впускати в квартиру без дозволу батьків. Якщо дзвонять у двері, спитати: «Хто там?» і телефонувати батькам.
13.Домовтесь із дітьми про слова паролі (попередження про небезпеку, місце знаходження, присутність підозрілих людей і т.д.)
Переглядів: 283 | Додав: ZNZ39 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]