Чт, 28.03.2024
Вітаю Вас, Гість
08:44
Міська історико-краєзнавча конференція «Рогізна: погляд крізь роки»

20 березня у Чернівецькому коледжі дизайну та економіки відбулася Міська історико-краєзнавча конференція «Рогізна: погляд крізь роки». Організаторами виставки виступили – декан факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Олександр Добржанський і викладач Чернівецького коледжу дизайну та економіки Микола Семенюк.
Участь у конференції взяли: директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук, керівник сектору координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Михайло Павлюк, директор Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Микола Собко, доктор історичних наук Олександр Добржанський, співробітник Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України Тетяна Сандуляк, український скульптор Володимир Гамаль. Крім того, науковці Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, працівники Чернівецького обласного краєзнавчого та художнього музеїв, Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, студенти, учні, жителі мікрорайону та всі, хто цікавиться історією Рогізни.
У ході роботи унікального наукового дискурсу було розглянуто широке коло історико-краєзнавчих аспектів у межах визначеної проблематики та презентований збірник матеріалів конференції. До нього також увійшли короткі твори відомих людей про Рогізну та бібліографія праць відомого буковинського письменника Івана Синюка.
Це вже другий масштабний історико-краєзнавчий захід у рамках відзначення 500-літнього ювілею від часу першої письмової згадки про поселення у мікрорайоні Рогізна. 


Переглядів: 449 | Додав: ZNZ39 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]